LETZ SHOP Østerbro

Sankt Jakobs Gade 4

2100 København Ø

Tlf.: 33 11 00 57

Email: info@letzonline.dk

 

Åbningstider: 

Mandag – torsdag 10.00-18.00

 Fredag  10.00-19.00

 Lørdag 10.00-17.30

 Søndag og helligdage lukket.

 

I forbindelse med arrangementer kan åbningstiderne variere.

LETZ SHOP Frederiksberg

Gl. Kongevej 72A

1870 Frederiksberg C

Tlf.: 22 20 11 57

Email: infofrb@letzonline.dk

 

Åbningstider: 

Mandag – torsdag 11.00-18.30

Fredag 11.00-19.00

 Lørdag 10.00-16.00

 Søndag og helligdage lukket.

 

Restaurant

Le Saint Jacques

Sankt Jakobs Plads 1

2100 København Ø

Tlf. 35 42 77 07

E-mail: restaurant@LeSaintJacques.dk

www.lesaintjacques.dk

 

Åbningstider:

Mandag - Fredag

Frokost 12.00-15.00

Aften 18.00-22.00

Lørdag - Søndag

Frokost 12.00-16.00

Aften 18.00-22.00

LETZ SHOP City er nu flyttet og 

smeltet sammen med

LETZ SHOP Frederiksberg

 

Vi siger mange tak for denne gang

til alle vores venner i indre byen og

på gensyn i de nye lokaler!

  • Facebook Social Icon

Besøg os på Facebook

LAKS

 

LETZ SHOP er hjemstedet for den berømte LETZ LAKS 

 

LETZ LAKS er røget laks fremstillet efter en opskrift udviklet af Daniel Letz. LETZ LAKS er bredt anerkendt som et produkt af højeste kvalitet, og er at finde på menuen på en række af landets bedste restauranter og på spisebordet i kvalitetsbevidste hjem. Ud over laksen har vi et eksklusivt udvalg af fiskekonserves med rogn, krabbe, sardiner og ansjoser – og på bestilling skaffer vi kaviar hjem fra vores leverandør i Bruxelles.

LAKSENS OPRINDELSE

 

Vores laks kommer fra et opdræt af højeste kvalitet ved Færøernes kyst i Nordatlanta havet. Den er opdrættet af selskabet Hiddenfjord med et stort og konstant miljø- og sundhedsmæssige hensyn i vilkår, der ligner mest muligt den vilde fisks vilkår. Hiddenfjord garanterer en retskaffen produktion i respekt for natur, og bruger hverken anti­biotika, hormoner, parasiticider eller genmodificerede orga­nismer i deres opdræt.

HiddenFjord samarbejder med CleanFish i sin lakseproduktion. Det vidner om en vilje til at tage i brug metoder, der forbedrer vilkårene for et landbrug, der gerne baseres på respekt for naturen. CleanFish’ mission handler bl.a. om at forbinde producenterne og de endelige kunder sammen og om at synliggøre og forsvare produktets kvalitet ved hjælp af sporbarhed og gennemsigthed på et marked, der tit kan virke uoverskueligt.

 

HiddenFjord:   www.hiddenfjord.com
CleanFish:      www.cleanfish.com

LETZ KOLDTRØGET LAKS

 

LETZ LAKS fremstilles af den bedste kvalitet opdrættede laks, produceret på Færøerne. Vi bruger laks fra HiddenFjord, der scorer højt på alle kvalitetsparametre og dyrevelfærd.

 

Vores laks ligger på en vægt ml. 4-5 kg, den idelle vægt til røgning, da fedtprocenten ikke er alt for stor.

 

Laksen bliver først skåret i filet, så tørsaltet og krydret med en blanding af havsalt, karry og knuste enebær i 24 timer. Bagefter tørres de yderligere 24 timer, hvorefter de kommes i rygeovn og ryges på rist.

 

Til rygningen bruges der tre slags savsmuld: Bøg, birk og gran, der ligesom krydringen, er blandet efter egen opskrift. Laksesiderne ryges ved 18 grader i 36 timer, og hviler i 2 dage før de kan serveres.

 

I starten røg jeg mine laks tæt på ildstedet, men efterhånden som min produktion skred frem, kom jeg fra det, da laksesiderne blev lidt for bitre af at hænge for tæt på ilden. For at undgå dette ryger jeg nu min laks på rist, så de får den afrundede og bløde smag som karakteriserer Letz Laks.

 

 

For at bekæmpe lakselusen, der kan være et problem i lakseproduktion, bruger de stenbiddere, der spiser lusen, i stedet for at sprøjte mod den. På denne måde søger de hele tiden at finde løsninger, som er bæredygtige og øger laksens velfærd.

 

Daniel viser, hvordan man parerer en side røget laks og skrærer den ud i flotte skiver.

 

HISTORIE

Daniel Letz er fransk kok fra Alsace. Som ung kok kom han til Danmark og arbejdede blandt andet på Falsled Kro og restaurant Kong Hans Kælder og opnåede som den første i Danmark en stjerne i Guide Michelin. Han ejer og driver i dag den velanskrevne restaurant Le Saint Jacques samt vin- og delikatessevirksomheden Les Produits Gourmands / LETZ SHOP. Han er modtager af en række hædersbevisninger for sit arbejde i gastronomiens tjeneste og ridder af Dannebrog.

 

I sin tid som køkkenchef på restaurant Kong Hans Kælder installerede Daniel Letz en rygeovn i køkkenet, og eksperimenterede med røgning af laks, for at finde frem til den helt rigtige kombination af råvare, krydderier og røg. Resultatet er LETZ LAKS, som Daniel Letz i dag producerer i sin virksomhed Les Produits Gourmands / LETZ SHOP.

SILD
 

Vores sild er fanget i Norske Havet. Opkøbt af Poul Takko og under hans vejledning trimmet i Hirtshals, uden nakke og halestykker.

 

Kryddersilden er marineret i salt og sukker, med krydderblandingen i 6 måneder. Karry og de marinerede sild ligger i en stærkere saltlage i 3 måneder.

 

Efter modning udblødes de i vand og ligges i vores egen marinade, udviklet af Daniel Letz. Marinaden er ikke, som andre, fyldt med citronsyre og salt. Men derimod lavet så silden bliver gennemmodnet, blød og bidefast.  

 

Et produkt vi er stolte af at kunne præsentere i vores sortiment.